Monday, September 6, 2010

no limit.


x berape penat+seronok+hepi sbb dpt tolong ummi buat biskut raye.
resepi best yet simple. chocolate cookies.
;)

kami (saya n kakak) bagaikan berada dalam sebuah kilang. kamilah pekerja yg setia.
manakala ummi sebagai manager/director atau ape2 je yang menunjukkan ummilah yg m'jadi ketua dalam pembikinan biskut2 raya nih.

nak story sket...

tyme saya bukak penutup oven tu, n nak masukkan biskut2 yg siap dicetak, terasa la bahang-bahang panas.
rase cam nak lari je cepat2
its about 200-400 degree celcius rasenyer...

zupp!

terdetik: Ya Allah, andai panas oven ni je pun aku dah x mampu nak lame2 kat cni, mcm mana pula dgn nerakaMu Ya Allah
Sungguh, aku x mampu untuk menahan kesakitannya Ya Allah.
forgive me, Ya Allah...

...

apa yg no limit nyer ni?
no limit cz Allah kasi kat peringatan kpd hambaNya without any boundaries or limits
even tgh buat biskut pun, Allah datangkan boleh kesedaran kat dalam hati
Ya Allah, baik sungguh Engkau Ya Allah...
T_T

teringat kata2 Nabi Ibrahim kepada ayah dan kaumnya yang tidak beriman dengan Allah:
sesungguhnya mereka (apa yg kamu sembah) itu musuhku, lain halnya Tuhan seluruh alam,
(iaitu) yg telah menciptakan aku, maka Dia yg m'beri petunjuk kpdKu
dan yg m'beri mkn dan minum kpdKu
dan apabila aku sakit, Dialah yg menyembuhkan aku

dan yg akn mematikan aku, kemudian akn menghidupkan aku (kembali)

dan yg sgt kuinginkan akn mengampuni kesalahanku pd hari Qiamat

as-Syu'ara' 26:77-82

;)

2 comments:

Shasha Ginny said...

auni, nak!!!

adilah said...

indahnya stiap yg blaku, kta dpt relate dgn DIA...
bla pk blk..nape la dulu x leh pk cmni..pape pun alhamdulillah...kita diberi peluang memahami tujuan hdup ni...hati kita dijentik NYA
GRABBBBBB!