Sunday, April 15, 2012

aMaL

main hide and seek sekejap daripada
essay itu. due: by thursday.
japanese oral itu. due: by wednesday.
respiratory itu. due: by weekend.
meeting itu. due: beberapa jam lagi.

alhamdulillah :)
baru lepas share dengan seorang kawan, cetusan daripada sebuah blog, tarbiyyah Allah selama ini:

"kita sentiasa inginkan yang luar biasa a.k.a high level [dapat syurga yang paling best, dapat syahid pada jalan Allah, dapat jumpa Allah :')] tapi amalan kita, ibadah kita, fikiran kita hanya biasa-biasa..." i.t.u.i.r.o.n.i.

"cukuplah aku buat ni je" " aku ni pandai cakap je"
ataupun
"oh, tak larat lah nak bangun qiam. belum sampai seru untuk istiqamah."
ataupun
"hari ni nak makan ape ek, pakai baju ape ek? hurm, kenapa kena fikir masalah orang lain? @_@"

Allah tengok amal,
daripada apa yang kita CAKAP, TULIS [T.T], BACA, DENGAR. [oh,banyaknyer!!]

indeed, it is! :) insyaAllah, slow slow okay...^^

2 comments:

fatima ainmardiah salami said...

huhu..salu bace auni punye post, mesti kite pun turut tersenyum2 dan tersentap2..huhu..

walau anda jauh di sana, moga ruh kita tetap menyatu ;)

~ Pelaut Rabbani ~ said...

Penulis yang baik adalah penulis yang akan mengalir padanya pahala ketika tidur. Teruskan bertinta. :)