Monday, September 12, 2011

hijrah

KEMAS---SK.Sg Batang---SK. Pengkalan Tentera Darat---SEMASHUR---KMB---University College Dublin [UCD]

.Friday, [yup, this friday! =.='] 16th Sept 2011.
insyaAllah, saya akan menjadi lebih dewasa.
matang dalam berfikir. [batuk-batuk sikit]
and wise. [as a Muslim should]
[plus lebih rajin dan expert in cooking! :P]

aku ingin jadi salah seorang muhajirin!!! meninggalkan comfort zone di tanah air dan menyerah diri untuk ditarbiyah Allah di tempat baru.

ya, banyak benda nak kena fikir dan prepare. tapi...jangan tensen2!!!
"fikir dan perepare itu permanent job kita sampai bila2. bukan sebab hijrah ke tempat baru je."

berfikir itu ibadah.
walaupun, end up, kepala pening-pening dan tepu. =.='
lumrah orang berfikir, memang macam tu...

kadang terfikir...mane nak dapat kekuatan tu?? di tempat baru, suasana yang baru dan misi besar yang harus dilaksanakan.
fikir kan ibadah. hee~ maka diri ini pun berfikir sampai rasa fikiran dan melayang-layang ke South America dan masih tak dapat jawapan yang solid.
@_@

akhirnya Allah memberi jawapan melalui seorang ukht: Allah lah yang kan tolong awak.
oh, sungguh betul!! T.T

sebab...di mana pun saya berada,
saya masih berpijak di atas bumiNya dan berlindung di bawah langitNya.
insyaAllah, sampai bila-bila. ^^,




6 comments:

syud said...

good luck auniiiiii! semoga urusan dipermudahkan insya-Allah.. rindu pulak rasa.. cough2..haha

Athee said...

all the best kak auni :) semoga kuat dan gigih untuk semua dugaan yg bakal datang :] n pray for me too so that i can be like you n_n

Arina said...

auni!!! rindu nye auni! all the best auni. selamat berangkat dan selamat berjuang! =)

aunihannan said...

syudud, athee and arina, terima kasih sume!!! :) rindu korang sume jugak. tetibe rase sedih...huhu
syudud, all the best gak!
athee, awak kena jadi lebih hebat drpd akak! ^_^
arina, slmat berjuang juge! :)

fatima ainmardiah salami said...

He will always be wherever u are.
insyaAllah u will be strong mengikut iradat dan keizinanNya. (57)

fatima ainmardiah salami said...

insyaAllah nnti kite call-ing2 ye auni hannan :)