Wednesday, June 30, 2010

sekarang bukan lagi dahulu. if terase hati kering, jumpelah mereka, insyaAllah akan basah hati ini. di kala terasa lalai, dating lah dgn mereka, insyaAllah tersedar lah dari mimpi...
tapi,
kini, kene berdikari,
eratkan sendiri hubungan dgn Dia agar hati sentiasa basah...
x boleh lagi mengharapkan mereka untuk membasahkan hati...
hanya ada diri sendiri dan sahabat seperjuangan...
Ya Allah, kurniakan aku kekuatan untuk menjaga hubunganku dgnMu...
ameen~

"...maka barang siapa mengharap pertemuan dgn Tuhannya maka hendaklah dia mengerjakan kebajikan dan jgnlah dia mempersekutukan dgn sesuatu pun dlm b'ibadah kpd Tuhannya" 18:110

ibadah tu solat je ke? x.
mempersekutukan Allah dgn menyembah berhala je ke? x.
maka.
if nak sgt berjumpa dgnNya dlm kedaan Allah meredhai,
jalanilah setiap detik waktu hidup dgn ingatan bahawa apa sahaja yg kita lakukan merupakan ibadah andai niatnya kerana Allah...;)
dan, unsur2 dunia yang sangat menarik hati dan perasaan
counter strike balik dgn mujahadah...

mmg sukar,
tp,
bukan ke kesukaran tu memudahkan jln kita ke syurga?








5 comments:

DuRRaTun NaSUha said...

Assalammualaikum adik akak yang comel nih...
MasyaAllah, insyaAllah auni akan merasakan kemanisan iman dengan lebih lagi. moga2 Allah menguatkan kita di atas jalan ini...

tak sabar nak jumpa korang lagi..sayang fillah...(^_^)

hanis fozi said...

barangsiapa yg mnnggal dunia xpenah ikut di jln Allah n xpernah bniat utk bperang di jlnNya (jihad fisabilillah) maka dia mninggal dunia ats slh satu cabang kemunafikan
-HR nasai
ulasn:jihad ada byk jenis..berperng hanya slh satu.namun ia adlh jihad tbesar..bjihad mngikut kmmpuan n kkuatan

merindukn kemanisn ibadt mmbuka ruang utk jihad kecil..gud 4 u.hamdalah

alaq ashiqin said...

insya Allah adik...truskan mujahadah...
dengan itulah kite akan merasakan semanis-manis perhubungan dengan Allah...
terasa macam bercinta setiap malam...
carilah...insya Allah..akn bertemu jua...

kak shafi said...

assalamualaikum
br ni la akak dtg blog ni
maaf la ye
x habaq pun ad blog
ke akak yg lupe????
ap pun
mcm yg akak slalu pesan
terus bersabar dan kuat
bergantung mesti pd Allah
segala yg berlaku yakin pd Allah
ap jua rasa hati mengadu pd Allah
dgn mengingati Allah, hati akan jd tenang =)

khAzInAtUL AsrAr said...

kak ct says:

thumb ups my dear adik! the time for us is gone already, its time for u guys! i believe u can do it..always can insyaAllah..give trust to yourself to stand on ur own feets and have faith in Allah..May Allah blessed all our way!