Monday, October 17, 2011

slow

hurm,
kadang-kadang terasa je yang kita tak buat banyak kerja sangat.
lagi-lagi kalau nak compare dengan orang lain.
oh! sangatlah jauh.
mungkin kita sedang merangkak dengan satu kaki. [wah! itu sungguh kronik]
dan orang lain sedang menaiki bullet train.

betul ke hang tak buat kerja???
if yes, NOT GOOD...NOT GOOD...

banyak je kerja.
betul!
awak hanya perlu duduk dan lihat siapa yang ada di sekeliling.
yeah! merekalah orang-orang yang hatinya perlu disentuh.
pernah tak terfikir kenapa Allah letakkan awak bersama mereka??
there must be a reason right? [somebody's whispering YES]

maka bekerjalah!
walaupun senjata masing-masing berbeza.
yang penting, awak kena kerja! [esp:aunihannan]

sesak, memang sesak kalau memikirkan mungkin ajal kita akan datang kejap je lagi.
dan kita tiada amal yang banyak untuk dipersembahkan pada Dia.
[hati bertanya, berapa banyak hati yang telah cuba aku sentuh dengan bersungguh-sungguh??]
nak buat macam mana ni????????? [stress!!]

sebab tu,
berdoalah pada Dia,
moga setiap apa yang kita lakukan,
adalah untuk Dia dan membawa hati-hati yang lain kepada Dia :) dengan ikhlas :)
BY ALL MEANS.
yeap, BY ALL MEANS!
da'wah is an art, isn't it? ^.~

IKHLAS tu sampaikan kita tidak membezakan amal yang kecil dan amal yang besar.
sebab what really matters is not how big the amal is, tapi sejauh mana keikhlasan kita.

because, indeed, Dia tak pandang besar atau kecilnya amal tu, tapi sejauh mana kita ikhlas....:)

maka, berazamlah untuk menjadi ikhlas!
sebab bekerja dengan ikhlas untuk satu minit mungkin akan lebih mendekatkan kita kepada redha Dia.
daripada bekerja tanpa ikhlas selama 100 tahun.

sesungguhnya saya juga sedang berusaha!
shall we together?
^_^



2 comments:

silentdreamer said...

jom same2 auni!!! :D

aunihannan said...

haha bella... insyaAllah, yosh!!!!