Thursday, August 19, 2010

yeah, everything will b okay.

insyaAllah, everything will be okay...
sumtimes, when we are in a situation whereby we have to do sumthing that we dont like very much, but...because of Allah, just stay cool and do it.
"He is looking at you."
;)

"...kemudian, apabila engkau telah membulatkan tekad, maka bertawakallah kpd Allah. Sungguh Allah mencintai org2 yg bertawakal." 3:159

[my sister n brother, i dedicate this verse for you, all the best!]

3 comments:

Anonymous said...

tlg berikan 1 contoh tawakkal...

aunihannan said...

1 contoh tawakal?
situasi: nak exam, kita pun study bagai nak giler, masuk je dewan exam, pejam mata n say: Ya Allah, aku dah usaha apa yg aku mampu, dan kini aku serahkan segala2nya kpdMu...
n kita pun buat sesungguhnya tyme exam tu, n if tetibe blank, say out His name n ask for help... semuanya, turn back to Allah w/apa pun yg berlaku be it during da exam or after the exam...insyaAllah.
note: differet situation also could be applied. sorry, if x m'bntu sgt...correct me if i'm wrong...;)

Anonymous said...

thanxs..